Maisemaretki Karstun kallioille

Ruskaretken maisemia Hiirimäeltä

Karstun kallioilta näet seudun parhaat maisemat Etelä-Suomen suurimmalle järvelle, Lohjanjärvelle.

Maisemaretki aloitetaan Pilvilinnantien parkkipaikalta ja retken aikana kuljetaan muinaisista kalliomaalauksistaan kuuluisan Linnanmäen ohi kuullen sen mielenkiintoisesta historiasta. Tämän jälkeen kiivetään viereiselle korkealle kalliolle, Hiirimäelle, mistä avautuu huikeat näköalat Karstunlahdelle. Alas mennään eri reittiä ja matkan varrelle jää vielä monta nähtävän arvoista luontokohdetta.

Retken päätteeksi voidaan siirtyä Kettukallion Elämystilalle, jossa mahdollisuus on esimerkiksi tilakierrokseen ja ruokailuun.

Hintaan sisältyvät kahvit ja retkieväät voidaan nauttia joko Hiirimäellä tai Elämystilalla.


Retki kestää kokonaisuudessaan n. 2,5h.

Hintatiedot: 300€ /10 hlö ja tämän jälkeen 15€ /hlö.

Sopiva ryhmän koko 5-20 hlö.

OSTA VERKKOKAUPASTA

Hyvinvointipolku

Elämyskylän lähimaastossa kulkee Tapio Oy:n ja Metsäkeskuksen kanssa yhteistyönä toteuttamamme METSO-hyvinvointipolku.

Polun voi kiertää omatoimisesti materiaalin avulla. Reitin varrella on toiminnallisia pysähtymispaikkoja, jotka auttavat sinua saamaan kävelystä enemmän myönteisiä kokemuksia kuin vain pysähtymättä kävellen. Reitti kulkee lähiympäristössämme olevien luonnonsuojelukohteiden kautta ja matkan varrella on paljon katseltavaa.

Noin 2km pituinen reitti kulkee paikoin haastavissa paikoissa, Karstun jylhät erämaamaastot pitävät sisällään niin jyrkkiä ylä- kuin alamäkiäkin. Apuna vaikeimmissa paikoissa on köysi.

Ohjelman kesto n. 1,5 tuntia

Villivihanneskävely

Villivihanneskävelyllä tutustutaan luonnossa kasvaviin yleisimpiin villivihanneksiin ja niiden terveysvaikutuksiin. Kävelyretkeen voidaan vaihtoehtoisesti yhdistää joko yrttijalkakylvyt tai yrttiteetuokio. Kylpy- tai teeyrtit kerätään kävelyretken aikana.

Ohjelman vetää Yrttiterapeutti Hanna Ojanen

Ohjelman kesto noin 1,5h
Hintatiedot: 25€/ hlö tai minimihinta 180€.
Ryhmän koko 3-12 henkilöä (isommat ryhmät voidaan jakaa kahtia)

Virkistävä yrttijalkakylpy