Maisemaretki Karstun kallioille

Ruskaretken maisemia Hiirimäeltä

Karstun kallioilta näet seudun parhaat maisemat Etelä-Suomen suurimmalle järvelle, Lohjanjärvelle.

Maisemaretken aikana pääsette nauttimaan Lohjan luonnon helmistä oppaan johdolla ja kuulette kiinnostavia asioita sekä alueen historiasta että Lohjalle tyypillisestä lehtoluonnosta. Retkellä kuljetaan paikoin jyrkkiä polkuja pitkin ensin Linnavuoren huipulle ja nautitaan maisemista, minkä jälkeen ihaillaan tätä lähes kohtisuorana kohoavaa jyrkännettä alhaalta päin. Matkan varrella näette mm. muinaiset kalliomaalaukset sekä huikean luonnon monimuotoisuuden. Mukaan pakkaamamme eväät nautimme viereisen korkean kallion, Hiirimäen, laella, mistä avautuu huikeat näköalat Karstunlahdelle. Alas mennään eri reittiä ja matkan varrelle jää vielä monta nähtävän arvoista luontokohdetta.

Reitti kulkee paikoin haastavassa maastossa, joten hyvät kengät ja peruskunto on edellytys onnistuneelle retkelle.

Retken päätteeksi voidaan siirtyä Kettukallion Elämystilalle, jossa mahdollisuus on esimerkiksi tilakierrokseen ja ruokailuun.

Karstun linnavuoren jylhät maisemat ovat vaikuttavat


Retki kestää kokonaisuudessaan n. 2,5h.

Hintatiedot: 300€ /10 hlö ja tämän jälkeen 15€ /hlö.

Sopiva ryhmän koko 5-20 hlö.

OSTA VERKKOKAUPASTA

Hyvinvointipolku

Elämyskylän lähimaastossa kulkee Tapio Oy:n ja Metsäkeskuksen kanssa yhteistyönä toteuttamamme METSO-hyvinvointipolku.

Polun voi kiertää omatoimisesti materiaalin avulla. Reitin varrella on toiminnallisia pysähtymispaikkoja, jotka auttavat sinua saamaan kävelystä enemmän myönteisiä kokemuksia kuin vain pysähtymättä kävellen. Reitti kulkee lähiympäristössämme olevien luonnonsuojelukohteiden kautta ja matkan varrella on paljon katseltavaa. Karstunjoen varrella kulkiessanne liikutte Reporinteen luonnonsuojelualueella pähkinäpensaiden ja muiden lehtokasvien ympäröiminä. 

Noin 2km pituinen reitti kulkee paikoin haastavissa paikoissa, Karstun jylhät erämaamaastot pitävät sisällään niin jyrkkiä ylä- kuin alamäkiäkin. Apuna vaikeimmissa paikoissa on köysi.

Ohjelman kesto n. 1,5 tuntia

Kettukallion Ketunkierros

Elämyskylän metsänportilta alkaa metsiemme ovelimman ja pitkähäntäisimmän asukin elämyksellinen ja mytologinen Ketunkierros. Retkellä oppaana luontoyhteysohjaaja ja perinnetaitaja Ulla Hillebrandt.

Kierroksella saat uppoutua maagiseen Kettukallion luontoon sekä neuvokkaan repolaisen tapoihin, historiaan ja kansanuskomuksiin. Tällä maastollisesti paikoin haastavalla n. 1,5 tunnin mittaisella metsäretkellä voit hiljentyä ja haaveilla, kuunnella ja katsella, osallistua ja ihastella. Kierroksen suojelukohteet, erämaamaastot, perinnemusiikki sekä tarinat johdattavat sinut vahvojen luonnonvoimien syliin.

Kierroksen päätteeksi pääset musisoimaan ja haltioitumaan Kettukallion kotaan.

Kettukallion Ketunkierroksen opas, Käreitär, Ulla Hillebrandt


Ohjelman vetää luontoyhteysohjaaja ja perinnetaitaja Ulla Hillebrandt
Ohjelman kesto n. 2h
Ryhmän koko n. 5-15hlö


Ohjelma on mukana Suomen matkailun Kalevala kartalle -hankkeessa, jossa ovat kumppaneina mm. Ulla HIllebrandt ja Lohjan kaupunki