Usein kysyttyjä kysymyksiä

1. Kuinka paljon vieraita mahtuu yhtä aikaa syömään?

Vieraita mahtuu samanaikaisesti ruokailemaan juhlakatokseen hyvin n. 60 henkilöä,  maksimissaan noin 70. Tila on käytössä pääasiassa kesäaikaan.

Tanssilavalle mahtuu ruokailemaan n. 30-45 henkilöä. Tila on puolilämmin, sitä lämmitetään terassilämmittimin.

Lämpimään savusaunan tupaan mahtuu enintään 15 henkilöä.

2. Voiko juhliin tuoda omat alkoholijuomat?

Kyllä voi. Meillä ei ole anniskeluoikeuksia, joten emme voi myydä tai välittää alkoholijuomia.

3. Onko jotain aikarajaa, mihin mennessä esimerkiksi musiikin soitto täytyy lopettaa?

Ei ole. Lähialueella ei ole häiriintyviä naapureita, eikä melu juuri Elämystilan notkosta kauas kantaudukaan. Jos torpalla on jokin toinen asiakasryhmä, heidät olisi mukava huomioida.

4. Onko paikan päällä kuinka paljon kylmätiloja?

Jääkaappeja elämystilalla on yhteensä 6. Savusaunan tuvassa on 2 täyskorkeaa jääviileäkaappia, juhlakatoksessa yksi jääkaappi pienellä pakastelokerolla, tanssilavalla on yksi pieni jääkaappi, majoitusmökissä on yksi jääkaappi ja pieni pakastelokero. Tanssilavalta löytyy pieni arkkupakastin, jossa voi esim. viilentää juomia. Lisäksi torpalla on täyskorkea jääviileäkaappi.

5. Löytyykö paikan päältä astioita?

Savusaunan tuvassa/ keittiössä on monipuoliset astiat 30:lle: lautasia, laseja, aterimia, kahvikuppeja sekä viini-, konjakki-, snapsi- ja kuohuviinilaseja. Lisäksi on paljon erilaisia tarjoiluastioita, ottimia, vesikannuja ym. Kattiloita ja uunivuokia löytyy jonkin verran. Lainaksi saatavilla isot 10 ja 15 litran kattilat (pyydäthän kattilat erikseen, sillä ne säilytetään muualla).

Samanlaisia valkoisia ruokalautasia löytyy yhteensä n. 75kpl.

Isoille ryhmille (yli 30 hlö) suosittelemme astioiden lainaamista jostakin pitopalvelusta tai astiavuokraamosta.

6. Onko hanavesi juotavaa?

Kaikista hanoista tulee juotavaa kaivovettä.

7. Mitä kaikkea keittiön varusteluun kuuluu?

Keittiössä on liesi, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikro, 2 jääviileäkaappia, sähkövatkain, sauvasekoitin, 3 pumpputermaria, raastin, tarjottimia, leikkuulautoja sekä tavanomaisimmat keittiövälineet. Lisäksi käytössä on isompiin juhliin/ tilaisuuksiin iso kahvinkeitin, jolla voi tehdä 5-10 litraa kahvia kerralla.
Suodatinpussit ja talouspaperi sisältyvät vuokraan.

8. Saako lainattua musiikkilaitteita?

Meidän kauttamme voi vuokrata Partybox-kaiutinta sekä mikrofonia hintaan 65€/ vrk, 120€/ vkl

Lisäksi yhteistyökumppaniltamme voi vuokrata äänentoistolaitteet (miksauspöytä, aktiivikaiuttimet + opastus) ja mikrofonin. Viime kesänä hän vuokrasi laitteitaan hintaan 80€/ vrk.

9. Onko millaiset vessat?

Elämyskylässä on 2 ulkohuussia, jossa molemmissa 2 vessakoppia. Yksi vessoista on tehty invamitoituksella ja sen edessä on luiska pyörätuolia/ rollaattoria varten.
Uudemmissa, majoituksen viereisissä vessoissa on sähkövalot, vanhemmissa vessoissa asioidaan kynttilän valossa.
Uudemmilla huusseilla on käsienpesupaikka sekä vauvanhoitopöytä ja potta.
Vessapaperit sisältyvät hintaan.

Torpalla on tilan ainut sisä-wc ja suihku.

10. Onko juhlakatoksen pöydistä saatavilla mittoja tai pöytäkarttaa?

Kyllä on. Tästä linkistä pääset näkemään pöytäkartan. Kuvan oikeasta alanurkasta mennään sisään tilaan ja oikean reunan pöytä toimii tarjoilupöytänä. Ruskeat pallot ovat tolppia, jotka ovat muutamassa kohtaa keskellä pöytää.

11. Pitäisiköhän varautua sadekeliin?


Ehkä.. Meillä on varastossa tällä hetkellä kaksi 3 x 3m kokoista katosta.
Jotakin isompaa katosta ollaan varmaankin hankkimassa lähiaikoina edellisen hajottua viime kesän myrskypuuskassa.

Viileiden iltojen lämmikkeeksi tilalla on iso kasa vihreitä fleecevilttejä. 

12. Mites sähköasiat?

Sähköt on vedetty kiinteästi savusaunan tupaan, juhlakatokseen, tanssilavalle ja majoitustiloihin. Muihin tiloihin sähköä saadaan jatkojohtojen avulla, eikä koskaan ole tullut tilannetta, että tehot loppuisivat kesken. Tanssilavalla on useita jatkojohtoja ja keloja, joita voitte käyttää.

13. Sisältyykö lakanat majoituksen hintaan?

Ei sisälly, ellei näin ole erikseen sovittu. Kaikissa sängyissä on peitot ja tyynyt, mutta lakanat useimmat juhlavieraat tuovat kukin mukanaan. Mikäli lakanat haluaa meiltä vuokrata, maksaa se 10€/ hlö, pyyhkeen kanssa 15€/ hlö.

14. Onko varausmaksua?

Kesäjuhlien osalta perimme varausmaksun, joka on 20% loppusummasta. Loppusumma erääntyy ihan juhlien kynnyksellä.

15. Mitä kaikkea voi lajitella ja kierrättää?

Elämyskylässä on jätekatos, jossa on roska-astiat
- kartongille/ pahville
- muovipakkauksille
- metallille
- sekajätteelle
- pantillisille tölkeille ja pulloille
- lasille
- paperille
- biojätteelle

Emme velvoita asiakkaita lajittelemaan, mutta kannustamme kyllä. =)

16. Mitä muuta meidän pitäisi vielä miettiä tai ottaa huomioon?

- Kannattaa pakata mukaan kannellisia astioita ylijäämäruoille, mikäli haluatte viedä ne mukananne juhlien jälkeen. Jos ette vie ruokia mukananne, syömäkelpoiset ruoat voi jättää jääkaappiin, niin katsomme, löydetäänkö niille syöjiä.
- Emme kannusta kertakäyttöastioiden käyttöön niistä kertyvän jätteen vuoksi. Keittiön kaapista löytyy mm. pestäviä muovisia tuoppeja sekä muovisia että metallisia juomalaseja. Meillä on jonkin verran muilta ryhmiltä jääneitä kertakäyttöastioita, joita saa käyttää.
- Autojen parkkeerausta kannattaa miettiä ja jonkun olisi ehkä hyvä toimia liikenteenohjaajana, jotta autot tulee laitettua järkevästi parkkiin.
- Ihan viimeisillä tieosuuksilla kannattaa siirtää katse navigaattorista tien reunassa oleviin opasteisiin ja ajella niiden mukaan perille. Kaikki Kettukalliolle tulevat kääntyvät Karstuntieltä (1070) Joenpellontielle ja vasta ison karttaopastetaulun kohdalta pihatiellemme. Kyseisessä risteyksessä on myös nro 145. ETHÄN AJA Kettukalliolle Pohjolan tilan pihan kautta, vaikka navigaattori näin kehoittaisikin tekemään.